Pasta olie tomat italiensk

Sydlandsk idyl og lækker middag

Uncategorized

Jeg har gennem de senere år rejst meget i det nordlige Italien og besøgt mange restauranter med forskellige spidskompetencer. Det er klart at pasta og pizza er 2 af hovedaktørerne på den italienske madscene. Jeg har været på masser af restauranter der serverer andre retter end de 2 hovedelementer. Det har været restauranter der slår sig hovedsageligt på retter med skaldyr, gris, okse, lam, fisk eller grøntsager. Og det er de senere år gået op for mig at det italienske køkken er meget mere end pasta og pizza. De to grundretter kan selvfølgelig også være lækre og klassiske og laves på 1000 måder.

Pasta olie tomat italiensk

Mit italienske sted

Når jeg ikke er i italien savner jeg den italienske kultur og italiensk mad. Men jeg har fundet mit sted – La Rustica restaurant i Ballerup. Det bør du også prøve: https://www.la-rustica.dk/ Det er både café og restaurant. La Rustica tilbyder et stort udvalg af retter fra det italienske køkken både til at spise i restauranten og take away. Menukortet byder på lækre pastaretter, sprøde knasende pizza’er, lækre italienske a la cart klassikere og smagfulde starters.

Jeg har flere favoritter jeg skifter imellem at bestille. Jeg kan i særdeleshed anbefale deres Tagliatella Salmone pesto – båndpasta med laks, rejer, tomater og basilikumpesto.

Men hvis det skal være lidt lettere eller en forret er jeg vilde med deres bruschetta med tomater, champignon eller rejer. Til retterne giver tjenerne og kyndige råd og vejledning hvis jeg ønsker vin til maden og jeg er imponeret over deres passion og viden om vinene og deres egenskaber. Og så har de bare rigtig god vin, der passer fortræffeligt til det brede udvalg af retter.

Hvis jeg ikke skal spise er det også muligt bare en få en stille kop kaffe. Jeg nyder at sidde i de flotte omgivelser og nyde kaffen inden jeg fortsætter med mine yderligere gøremål. Jeg nyder at på cafe og La Rustica i Ballerup er en af mine ynglings. Det er dejligt at sidde i ro og mag og læse nyhederne i avisen med kaffen on-the-side.

 

 

Til de travle dage

La Rustica giver også muligheden for at bestille maden som take away og finde et at de mange hyggelige steder udenfor i Ballerup eller tage den med hjem.

Det hænder at der er travlt på arbejdet og de dage er jeg yderst taknemmelig for at kunne ringe ned til La Rustica og kort efter svinge forbi og tage maden med hjem, så jeg ikke skal gå på kompromis med god mad når jeg har travlt. Men det er ikke kun når jeg har travlt og ikke tid til at lave mad, jeg kører forbi La Rustica – det er også når jeg simpelthen bare har en uimodståelig lyst til at forkæles med godt gedigent italiensk madhåndværk. På de dage får restauranten også et opkald med hvad jeg nu har lyst til at lækker pasta eller frisk salat.